Városlista
2024. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2012. Április 03. 14:09, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Több mint egy évtized után engedték szabadon őket

Több mint egy évtized után engedték szabadon őket

Kiszabadult Kolumbiában az utolsó tíz katona és rendőr a marxista gerillák fogságából – közölte helyi idő szerint hétfőn a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC).

A hat rendőrt és négy katonát 12-14 éve tartotta fogva a hírhedt Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) szervezet. A túszok két helikopteren érkeztek meg a dzsungel bejáratánál fekvő Villavicencio városába; a gépeket a brazil légierő bocsátotta az ICRC és a „Kolumbiaiak a békéért” nevű, Piedad Córdoba volt szenátor asszony vezette civil szervezet rendelkezésére.

A FARC nemrégiben közölte, hajlandó béketárgyalásokat folytatni a kormánnyal, és jóakarata jeléül beszünteti a nem politikai célból, pusztán a váltságdíjért végrehajtott emberrablásokat. Az 1964-ben megalakult gerillaszervezet becslések szerint 9 ezer fegyverest számlál.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 09:17, szombat | Külföld

Kiderült, miért történhetett meg a Trump elleni első merénylet

Kommunikációs hiányosságok miatt történhetett meg a Donald Trump elleni első merényletkísérlet a belső vizsgálat szerint.

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.