Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Október 18. 10:50, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: MTI

Nyíregyházán már elrendelték a szmogriadót

Nyíregyházán már elrendelték a szmogriadót

Életbe lépett a szmogriadó tájékoztatási fokozata Nyíregyházán a szálló por elmúlt napokban mért magas koncentrációja miatt - közölte a városháza sajtószolgálata az MTI-vel csütörtökön.

Közleményükben azt írják, a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke az elmúlt két napban meghaladta a köbméterenkénti 75 mikrogrammos tájékoztatási küszöbértéket. A napi átlagérték a Széna tér mérőállomás adatai szerint kedden köbméterenként 82,1, szerdán pedig 83,3 mikrogramm volt.

A legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban nem várható javulás a levegőminőségben.

Az önkormányzat arra kéri a helyieket, hogy lehetőség szerint ne használják személygépjárműveiket - főként a dízel üzeműeket -, utazzanak tömegközlekedéssel, és szilárd tüzelés helyett inkább gáztüzeléssel fűtsenek.

Azt ajánlják, hogy a légúti betegségben szenvedők, az idősek és a kisgyermekek hosszabb ideig ne tartózkodjanak a szabadban, és a lakásokban lehetőleg a déli, kora délutáni órákban szellőztessenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket