Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Június 13. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Külföldi sajtó Magyarországról - ARD, Neue Zürcher Zeitung

Külföldi sajtó Magyarországról - ARD, Neue Zürcher Zeitung

Az ARD német országos közszolgálati televízió a kormány bevándorlással kapcsolatos plakátkampányáról közölt beszámolót a hírportálján.

Az Orbán kampánya a menekültek ellen - Integráció magyar módra című összeállításban kiemelték, hogy a kormány "populista kampányt" folytat, amellyel "mérgezi a politikai légkört".

Hozzátették, hogy a plakátok egy "bevándorlásellenes kampány" részét képezik, amellyel a kormány a menedékkérők számának erős emelkedésére reagál.

Az ARD tudósítója, Till Rüger úgy véli, hogy a kormány "nyilvánvalóan" a Fidesz választói támogatottságának csökkenéséből "profitáló" párt, a "szélsőjobboldali" Jobbik "témáit akarja elvenni" a kampánnyal, amellyel azonban "Magyarország még inkább elszigetelődik az EU-ban".
http://www.tagesschau.de/ausland/ungarn-kampagne-fluechtlinge-101.html

A Neue Zürcher Zeitung svájci napilap „Nyers kritika Orbán Viktornak” címmel közölt írást pénteki számában. A cikk úgy ítéli meg, hogy az Európai Parlament szerdán elfogadott határozata „keményen megbírálja” a magyar kormányt, bár Brüsszel lehetőségei korlátozottak arra nézve, hogy az EU-tagállamokban érzékelhető, jogállami szempontból problémás tendenciákkal szemben fellépjen.

A lap szerint Orbán Viktor miniszterelnök újra és újra összekülönbözik az EU-val. „Jogállamilag megkérdőjelezhető törvényekkel és vitatott ötletekkel – mint a legutóbbi, a médiában hatásosan elindított vita a halálbüntetés bevezetéséről – provokál dühös válaszokat Brüsszelben” – fogalmazott a Neue Zürcher Zeitung.

A svájci újság szerint azt, hogy Orbán a demokráciáról és a jogállamiságról alkotott „önfejű” elképzeléseit megtűrik az Európai Néppárt (EPP) soraiban, a frakción belül is sokan vitatják. Túlsúlyban van azonban az a felfogás, hogy a közös néppárti frakció jelentette kapcsolat által a kormányfők hatást gyakorolhatnak Orbánra, és megakadályozhatják, hogy „a magyar miniszterelnök teljesen Vlagyimir Putyin orosz elnök felé forduljon”.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket