Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Március 12. 09:09, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Három térségben Muzsikál az erdő

Három térségben Muzsikál az erdő

Idén három térségben rendezik meg a Muzsikál az erdő elnevezésű rendezvénysorozatot, amelyen az erdei koncertek mellett szakvezetéses sétákkal, előadásokkal és tárlatokkal is várják az érdeklődőket.

A rendezvénysorozat első eseményét a Kecskemét közeli Nyíri erdőbe és Lakitelek-Tőserdőn május 26. és 28. között, a Mátrai Művészeti Napok 9 napos programfolyamát július 1. és július 9. között, a Muzsikál az erdő a Körösök völgyébent szeptember 29. és október 1. között rendezik meg Gyula térségében, Gyula-Városerdőn, valamint Nagyvárad közelében.

A rendezvények programjait szakvezetéses erdei séták, klasszikus zenei és népzenei erdei koncertek, természethez kötődő képzőművészeti kiállítások, erdei sport, kézműves gyermekprogramok és helyi termelők bemutatkozása is színesíti.

Az érdeklődők megismerkedhetnek a fenntartható gazdálkodás példáival, valamint tudományos ismeretterjesztő előadásokon bővíthetik tudásunkat az erdő és a természetvédelem témakörében - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Muzsikál az erdő minden nap más-más településen jelentkezik, ezzel is népszerűsítve a vidék, az erdő értékeit. A tervezett helyszínek közé tartozik Tar, Szurdokpüspöki, Szentkút, Mátraalmás, Gyöngyöstarján, Gyöngyössolymos, Gyöngyöspata, Kékestető és Galyatető

Az események fő célja az erdő és a művészet erejével a környezettudatos életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket