Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Április 15. 16:04, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Fokossal verte agyba-főbe a nőt

Fokossal verte agyba-főbe a nőt

A 25 éves férfinak emberölés kísérlet elkövetésének gyanúja miatt kell felelnie. A hajdú-bihari nyomozók bűnügyi őrizetbe vették.

Bántalmazásról érkezett bejelentés a rendőrségre március 15-én este. Egy férfi korábbi sérelmeit akarta megtorolni ismerősén, egy 51 éves nőn. A sértett balmazújvárosi otthona előtt találkoztak, ahol összevitatkoztak, majd a férfi egy fokossal többször megütötte a nőt. Ámokfutása azonban itt nem ért véget, a földön fekvő asszonyt behúzta az ingatlan udvarára, ahol tovább folytatta a bántalmazást, „megöllek” kijelentéseket hangoztatva. Menekülésre csak akkor szánta el magát, amikor a nő a rendőrség értesítésével fenyegette – közölte a rendőrség.

Az egyenruhások nagy erőkkel a 25 éves gönci lakos keresésébe kezdtek, majd elfogatóparancsot adtak ki ellene. A borsod-abaúj-zemplén megyei rendőrök 2022. április 13-án Encsen találták meg a rokonainál bujkáló férfit, akit másnap átadtak a hajdú-bihari kollégáiknak. L. László gyanúsítotti kihallgatásán nem tett vallomást.

A nyomozók emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vették bűnügyi őrizetbe és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A sértett súlyos sérüléseket szenvedett, azonban az elkészült orvosszakértői vélemény megállapította, hogy a bántalmazás eszköze és módja alkalmas lehetett volna a nő életének kioltására is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél