Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2020. November 10. 06:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Az ipar kezdi kiheverni a járvány első hullámának sokkját

Az ipar kezdi kiheverni a járvány első hullámának sokkját

Az ipar kezdi kiheverni a koronavírus-járvány első hullámának sokkját - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára hétfőn az M1 csatornán.

György László hangsúlyozta: Magyarországon a gazdaság újraiparosítása zajlik, ezért tudott az ipar a tavalyi magas bázis ellenére is idén szeptemberben 2,2 százalékkal bővülni az előző év azonos hónapjához képest.

Mint mondta, jelenleg a legjobb eredményeket az ország hagyományos iparágai, így a járműipar, a védelemipar, az egészségipar, az élelmiszeripar, valamint a kreatívipar hozzák. A kormány most ezekbe az iparágakba fektet jelentős beruházásösztönző támogatásokat, emellett támogat bármely iparágból érkező, kapacitásbővítésre vonatkozó lehetőséget is.

Hozzátette: 2021 januárjától a jövő iparágaiba, az adatalapú gazdaságba, a mesterséges intelligencia alapú termelésbe és a szuper számítógépekkel kapcsolatos kapacitások növelésébe fektet a kormány.

Magyarország, a világban egyedülálló módon, jelenleg arra törekszik, hogy az új kapacitások létrejöttét támogassa - mondta György László. Emlékeztetett, hogy az elkövetkező 2-3 évben 4 ezer milliárd forintnyi ipari kapacitást bővítő beruházás valósul meg a gazdaságban, és a veszélyhelyzet kihirdetése óta több mint 800 milliárd forintnyi beruházási támogatásról döntött a kormány annak érdekében, hogy új munkahelyek jöjjenek létre, és a már meglevők megerősödjenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket