Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Augusztus 06. 08:07, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Az eső miatt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat az Alföldön

Az eső miatt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat az Alföldön

Csütörtöktől megszűnik a tűzgyújtási tilalom az Alföldön, mert az elmúlt 24 órában lehullott csapadéknak köszönhetően csökkent a tűzveszély az erdőkben és a mezőgazdasági területeken

- közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a tűzgyújtási tilalom visszavonása Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyét érinti.

Felhívták ugyanakkor a figyelmet arra, hogy továbbra is körültekintően kell eljárni, hiszen Magyarországon az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Erdőterületen - a tűzgyújtási tilalom visszavonása után is - csak szélcsendes időszakban, a kijelölt és kiépített tűzrakóhelyen szabad tüzet rakni, úgy, hogy az a környezetre veszélyt ne jelentsen. A tűz őrzéséről és eloltásáról, a tűzvédelmi szabályok betartásáról a tűz gyújtója minden esetben köteles gondoskodni - tették hozzá.

A tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők - írta a Nébih.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket