Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2011. Október 04. 07:19, kedd | Életmód
Forrás: STOP

Az arcbőrnek is szüksége van takarításra

Az arcbőrnek is szüksége van takarításra

Zavaróak az arcon megjelenő, fekete mitesszerek. Néhány ügyes, otthoni trükkel könnyen megszabadulhatunk ezektől a szépséghibáktól.

A pórusaink könnyen eltömődnek, s ennek hatására jelennek meg az eltüntethetetlennek tűnő, fekete pöttyök. Ezért fontos az arcbőr takarítása. Meleg időben érdemes többször is hideg vízzel megmosni az arcot, ám ez korántsem elég ahhoz, hogy ne gyűljenek tele a pórusok kosszal és a faggyúmirigyek váladékával.

Naponta kétszer (reggel és este) olyan készítménnyel is kezeljük a bőrt, ami eltünteti a nap közben lerakódott smink-, por- és egyéb maradványokat. Ez lehet kendő vagy folyékony arclemosó, csak az a fontos, hogy ne legyen olajos.

A napsugarak és a meleg hatására kitágulhatnak pórusaink, így még inkább figyeljünk arra, mit is rakunk a bőrünkre. Érdemes magas faktorszámú naptejjel bekenni az arcot, mielőtt kilépünk a lakásból. Arra azonban ügyeljünk, hogy csak vékonyan vigyük fel, s napolajat ne használjunk.

Pórusösszehúzó narancstonikot is készíthetünk zsíros bőrre.
Hozzávalók: 4 cl háztartási alkohol (patikában beszerezhető), 8 cl frissen facsart narancslé, 2 cl frissen facsart lime-lé. Összerázzuk a hozzávalókat, és üvegcsébe öntjük őket.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Életmód

Nagy Márton: ösztönözni kell a mesterséges intelligencia vállalati felhasználását

A kormány kiemelt célja a hazai kkv-k versenyképességének fejlesztése, ehhez ösztönözni kell a mesterséges intelligencia (MI) vállalati felhasználását

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Életmód

Szeptember végén kerül a mozikba a Kaláka együttesről szóló dokumentumfilm

Szeptember 26-tól vetítik országszerte a mozik a legendás Kaláka együttesről szóló, Kaláka - a Kárpátoktól a Karib-tengerig című egész estés dokumentumfilmet, Pigniczky Réka rendezését.

2024. Szeptember 17. 07:44, kedd | Életmód

Tovább nőtt a magyar turisták száma Horvátországban az idén

Az idén újabb rekordot döntve tovább nőtt Horvátországban a magyar turisták és vendégéjszakáik száma, szeptember közepéig 736 ezer magyar utazó 3,7 millió éjszakát töltött az adriai államban

2024. Szeptember 16. 06:00, hétfő | Életmód

Hans Zimmer az MVM Dome-ban ad koncertet jövő novemberben

Hans Zimmer a The Next Level című új turnéjával az MVM Dome-ban Budapesten is fellép 2025. november 12-én.